Pedagogo

Àlex Martín es, a parte de artista en activo, un pedagogo multidisciplinar especializado en la enseñanza de las ciencias y en la docencia de y a través de las artes. Versátil, dinámico y proactivo.

FORMACIÓN

 • Graduado en Biotecnología (Universitat Autònoma de Barcelona, 2014)

 • Máster de Formación del Profesorado de Secundaria – doble especialidad física/química/biología/geología (Universitat Pompeu Fabra – Universitat Oberta de Catalunya, 2015)

 • Titulado en Arte Dramático (Estudi Nancy Tuñón – Jordi Oliver, 2013)

PUBLICACIONES

 • «La creativitat artística com a escenari per l’aprenentatge de les ciències: crear per aprendre»:                           https://repositori.upf.edu/handle/10230/24747

 • «Una experiència docent»:                                                                                                                                                               https://portafolialexmartin.blogspot.com

 • «Mètodes alternatius als químics, basats en extractes vegetals rics en silici,en la lluita contra els fongs de la vinya»: https://core.ac.uk/download/pdf/78518995.pdf

EXPERIENCIA

 • curso 2018-2019 – Profesor de piano y canto en Primaria y Secundaria –  OAK HOUSE SCHOOL de Barcelona.  
 • curso 2017-2018- Profesor de ciencias y tecnología en Secundaria –  TERESIANES DE GRÀCIA de Barcelona. 
 • curso 2017-2018 Profesor de ciencias y matemáticas en Secundaria- ESCOLA GUINARDÓ de Barcelona.
 • curso 2017-2018 – Profesor de ciencias naturales (y otros) en Secundaria – EL CIM de Terrassa. 
 • 2013 – 2018 – Coordinador del departamento de teatro y profesor de teatro en Primaria, Secundaria y cursos de verano – ESCOLA TECNOS de Terrassa. 
 • 2015 – 2018  – Docente para la «Casa de la Música de Terrassa» de distintas disciplinas musicales (introducción a la música, solfeo, ludomúsica, guitarra, canto, canto coral, ukelele) en distintos niveles y centros escolares (Escola El Vapor, Escola Sala i Badrinas, Escola França, Escola Abat Marcet).
 • Curso 2016 -2017 – Profesor de ciencias naturales (y otros) en Secundaria, ESCOLA TECNOS  de Terrassa. 
 • Curso 2015-2016 – Prácticas académicas, ESCOLA TECNOS de Terrassa.
 • 2009 – actualidad – Tutorizaciones y docencia extraescolar de diversas disciplinas (ciencias, matemáticas, repaso general, inglés, preparación de pruebas y tests concretos, instrumentos musicales diversos) tanto de forma particular como a través de academias específicas (Sigma Formació, Espai Lúdic).

------------------------------------------------------

Carta de Motivació

*en català

Per què vull exercir la docència i per què la vull exercir així.

A la meva vida puc distingir clarament dues forces passionals que m’han acompanyat pràcticament des de sempre: l’art i la docència. Sempre he cantat, sempre he fet teatre i sempre he estat ensenyant, com a joc primer i com a professió més tard. He trobat la manera de creuar sovint aquestes passions sigui utilitzant l’art per ensenyar disciplines acadèmiques o utilitzar les eines pedagògiques per transmetre el gust i la tècnica del teatre o la música. Sóc artista en actiu, actor, cantant, compositor, i combino aquesta professió amb la docència a secundària de manera puntual, mitjançant substitucions o petites col·laboracions. Aquesta és la manera que he trobat per dedicar-me als dos oficis que més m’omplen i crec que em permet créixer en ambdós. Tota la meva formació i experiència com a artista m’han donat seguretat, facilitat per gestionar situacions noves i gran capacitat per l’adaptació i la creativitat, i això crec que em fa especialment adequat per ocupar places de substitut. Trobo especialment atractiu, participar en projectes educatius de centres amb projectes innovadors i amb voluntat d’experimentació, ja que aquesta és una de les coses que més m’apassiona de la docència. Més enllà de la formació estrictament acadèmica, em fascina la tasca que, com a docents tenim, per formar els ciutadans del futur en l’àmbit dels valors i crec en la responsabilitat que això implica.

Àlex Martín Salamó

Volver arriba